Politică de confidențialitate

Politică de confidențialitate

POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al Fundatiei Filantropica Metropolis, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu proiectele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

PRINCIPII LEGATE DE PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

(1) Datele cu caracter personal sunt:

a) prelucrate in mod legal, echitabil si transparent fata de persoana vizata (legalitate, echitate si transparenta);

b) colectate in scopuri determinate, explicite si legitime si nu sunt prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioara in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice nu este considerata incompatibila cu scopurile initiale, in conformitate cu articolul 89 alineatul (1) (limitari legate de scop); c) adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate (reducerea la minimum a datelor);

d) exacte si, in cazul in care este necesar, sa fie actualizate; trebuie sa se ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca datele cu caracter personal care sunt inexacte, avand in vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt sterse sau rectificate fara intarziere (exactitate);

e) pastrate intr-o forma care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal pot fi stocate pe perioade mai lungi in masura in care acestea vor fi prelucrate exclusiv in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice, in conformitate cu articolul 89 alineatul (1), sub rezerva punerii in aplicare a masurilor de ordin tehnic si organizatoric adecvate prevazute in prezentul regulament in vederea garantarii drepturilor si libertatilor persoanei vizate (limitari legate de stocare);

f) prelucrate intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare (integritate si confidentialitate).

IDENTIFICAREA OPERATORULUI

CINE SUNTEM ȘI CUM NE PUTEȚI CONTACTA

Fundatia Filantropica Metropolis este. persoană juridică de naționalitate română, având sediul social in Mun. București, Str.Drumul Sabareni, nr. 47-53, sector 6, cod unic de înregistrare fiscală 232449281/13.02.2008, avand cont nr. RO07CECEB31830RON3865747, deschis la CEC-UP Victoria (în continuare “Fundatia Filantropica Metropolis” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul Fundatiei Filantropica Metropolis cu protecția datelor la adresa de e-mail danielepure.ffm@gamail.com sau prin poștă sau curier la adresa: Mun. București, Str.Drumul Sabareni, nr. 47-53, sector 6, – cu mentiunea „Prelucrare date cucaracter personal”.

CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

1. Când participate in mod direct la campaniile si proiectele noastre in calitate de donator, sponsor sau voluntar, ne transmiteți:

  • numele și prenumele;

  • date de identificare CI: serie, numar;

  • data nașterii, sexul, domiciliul/ reședința, cetățenia;

  • date de identificare fiscal: CIF, nr. inregistrare la Registrul Comertului, sediu, cont bancar;

  • adresa de e-mail;

  • număr telefon mobil, număr telefon fix;

  • adresa alternativa de e-mail etc

2. Când plasați o oferta de sustinere financiara sau materiala ne obligam sa va furnizam documente fiscal care sa ateste contributia dv.

3. Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web sau a folosirii aplicației smartphone, pentru a vă personaliza experiența online. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web și în aplicația smartphone putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

MANAGEMENTUL PROCESULUI DE SEMNARE SI DERULARE A CONTRACTELOR DE SPONSORIZARE , FINANTARE SI DONATIE DIRECTA PRIN PAGINI WEB SPECIALIZATE

Scop: Derularea contractului de sponsorizare si donatie pentru susţinerea proiectelor si campaniilor desfasurate de Fundatia Filantropica Metropolis.

Legalitate: demersuri în vederea semnării contractului de sponsorizare/donatie şi derularea acestora cu respectarea legislatiei in vigoare..

Persoane vizate: persoane fizice, reprezentanții companiilor vizate, reprezentanți ai instituțiilor, reprezentanți ai fundaţiilor şi ONG-urilor vizate, reprezentanți ai furnizorilor.

Date cu caracter personal:
  • Date de identificare reprezentanţi sponsori: nume şi prenume, data nașterii, sex, funcţie, loc de muncă, date de identificare fiscal, semnătura;
  • Date de identificare pentru donatorii persoane fizice: nume şi prenume, data nașterii, sex, domiciliu, serie şi număr carte de identitate, cetăţenie, funcţie, loc de muncă, cod bancare, semnătura;
  • Date de contact: numărul de telefon și adresa de e-mail, adresa de corespondenţă;
  • Alte date cu caracter personal derivate din obiectul specific al contractului de sponsorizare.
Durata de prelucrare: durata de derulare a contractului de sponsorizare, la care se adăuga o perioadă de arhivare de 10 ani.

CARE SUNT SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor Fundatiei Filantropica Metropolis în beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei Fundatiei Filantropica Metropolis;

b) Prelucrarea cerilor si ofertelor de donatie/ sponsorizare ( materiala si financiara ) in campaniile desfasurate de fundatie;

c) Informarea privind rolul, scopul, destinatia, perioada si denumirea campanilor de stranger de fondurii:

d) Solutionarea si prelucrarea documentelor de donatie/sponsorizare in afara campanilor desfasurate de organizatie ( sustinator constant );

e) Solutionarea actelor de sponsorizare/donatie si a documentelor fiscal ( chitante, etc);

f ) Prelucrarea datelor cu caracter personal al voluntarilor;

d ) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la proiectele, campaniile si serviciile de asistenta sociala oferite de Fundatia Filantropica Metropolis sau ale partenerilor.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între Fundatia Filantropica Metropolis și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă. De asemenea, Fundația Filantropică Metropolis poate furniza datele dumneavoastră către angajații, voluntarii și colaboratorii contractuali (e.g., furnizori de servicii de servicii de marketing, de plată/bancare, de call center) ai Fundației Filantropice Metropolis, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt pastrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, și numai pentru scopurile prevăzute mai sus la literele a) – d) și/sau pentru cele prevazute la punctele 2. (Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre), 3 (Pentru marketing) si 4. (Pentru apărarea intereselor noastre legitime) de mai jos.

  1. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de informare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de donator,sponsor si voluntar. Vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent a modului de lucru sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări in domeniul asistentei sociale.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități sociale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

  1. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la proiectele, serviciile noastre sociale si campaniile desfasurate. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la proiectele, tipul de servicii sociale oferit de organizatia noastra, informatii cu privier campaniile de stranger de fonduri sau cum sa devii voluntar precum si alte comunicari cum ar fi sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de donator, sponsor sau voluntar al organizatiei pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin

Contactarea Fundatiei Filantropica Metropolis folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta proiectele si campanile sociale. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

  1. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea sociala. Acestea pot include:

Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei Fundatiei Filantropica Metropolis față de atacuri cibernetice:

Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea sociala, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal pe o perioada de 10 an. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate in baza noastra de date pe o perioada de 10 ani

CUI TRANSMITEM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. doar autoritatilor fiscal sau institutii statului cand legilatia o impune.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilo.

ÎN CE ȚĂRI TRANSFERĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal exclusiv pe teritoriul României.

CUM PROTEJĂM SECURITATEA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor legale.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

CE DREPTURI AVEȚI

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului Fundatiei Filantropica Metropolis. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

DREPTURI VIZATE

ACCESUL

Puteți să ne cereți:

  • să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;

  • să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;

  • să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

RECTIFICAREA

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

ȘTERGEREA DATELOR

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau

  • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau

  • dați curs unui drept legal de a vă opune; sau

  • acestea au fost prelucrate ilegal; sau

  • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

  • pentru respectarea unei obligații legale; sau

  • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul Fundatiei Filantropica Metropolis si sa va salvati toate documentele si informatiile aferente contributiei dvs.. In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste informatii iar Fundatia Filantropica Metropolis va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului Fundatia Filantropica Metropolis, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

RESTRICȚIONAREA PRELUCRĂRII DATELOR

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau

  • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau

  • v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

  • avem consimțământul dvs.; sau

  • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau

  • pentru a proteja drepturile Fundatiei Filantropica Metropolis sau ale altei persoane fizice sau juridice.

PORTABILITATEA DATELOR

Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

  • prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și

  • prelucrarea se face prin mijloace automate.

OPOZIȚIA

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

LUAREA DE DECIZII AUTOMATE

Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

  • produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau

  • vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

  • ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract sau emiterea de documente fiscal cu dvs.;

  • este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.; sau

se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

 PLÂNGERI

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă:prin e-mail la adresa daniel.epure@fundatiametropolis.ro  sauprin poștă sau curier la adresa: Mun. București, Str.Drumul Sabareni, nr. 47-53, sector 6, cu mentiunea „Prelucrare date cu caracter personal”.
Închide

Alege cauza

Frecvența

Metoda de plată

Suma

50 RON 150 RON 300 RON

Date de contact

*Completează datele de contact pentru a te înscrie in giveaway-ul Spitale Publice din Bani Privați!

Spitale publice din bani privați

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.


Până în prezent, proiectul "Spitale Publice din Bani Privați" a ajutat 25 de spitale din 18 orașe din România, a îmbunătățit condițiile de internare pentru peste 300.000 de pacienți, a investit în proiecte peste 3.5 milioane de euro.
Fundația Metropolis s-a angajat anul acesta în cel mai ambițios proiect de până acum: construcția unei noi Clinici de Psihiatrie Pediatrică în București.
Această clinică va oferi un spațiu sigur și modern pentru copiii care au nevoie de sprijin psihiatric, un loc unde să-și regăsească speranța și să primească îngrijirea medical de care au nevoie.
Ajutați-ne să continuăm această misiune și să facem o diferență reală în viețile celor care au nevoie de noi toți!

Spitale publice din bani privați

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.


Până în prezent, proiectul "Spitale Publice din Bani Privați" a ajutat 25 de spitale din 18 orașe din România, a îmbunătățit condițiile de internare pentru peste 300.000 de pacienți, a investit în proiecte peste 3.5 milioane de euro.
Fundația Metropolis s-a angajat anul acesta în cel mai ambițios proiect de până acum: construcția unei noi Clinici de Psihiatrie Pediatrică în București.
Această clinică va oferi un spațiu sigur și modern pentru copiii care au nevoie de sprijin psihiatric, un loc unde să-și regăsească speranța și să primească îngrijirea medical de care au nevoie.
Ajutați-ne să continuăm această misiune și să facem o diferență reală în viețile celor care au nevoie de noi toți!

Centrele Metropolis pentru copii

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.


Este un proiect de interes social, local, ce funcționează după orele de școală, este gratuit și acoperă activități de învățare și dezvoltare pentru copiii din grupul țintă vizat și părinții acestora.

Prin acțiunile centrului oferim toate serviciile de care aceștia au nevoie pentru a duce o viață decentă: masă, haine, meditații și sprijin la efectuarea temelor, tabere, excursii etc). Scopul centrului este acela de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, asigurarea educației de bază prin participarea copiilor la învățământul obligatoriu – părinții sunt obligați să își înscrie copiii la școală, înainte de a beneficia de proiectele centrului.

Cazuri sociale individuale

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.


Ce facem:

Sprijin pentru pacienți

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.


Anual, aproximativ 100.000 de români sunt diagnosticați cu cancer.
În jur de 1.500 de români suferă anual arsuri severe, în condițiile în care România are doar un centru cu 6 paturi acreditat pentru tratamentul marilor arși și aproximativ 24 de paturi pentru pacienți cu arsură medie. Nu există niciun Centru de Recuperare pentru mari arși.
Aproximativ 1.000 - 1.100 de pacienți români sunt nevoiți să plece an de an în străinătate, pentru a beneficia de tratamente indisponibile în România. Majoritatea nu cunosc etapele birocratice necesare pentru a beneficia de sprijinul financiar al statului.
Navigarea prin sistemul de sănătate poate fi descurajantă, mai ales atunci când te confrunți cu un diagnostic grav. Fundația Metropolis oferă pacienților și familiilor lor îndrumarea necesară pentru a face față provocărilor sistemului medical din România. Oferim sprijin emoțional, psihologic, material și informațional pentru pacienți și familiile lor.
Cum puteți ajuta: Donațiile dumneavoastră ne permit să oferim acest sprijin esențial pacienților și familiilor lor. Împreună putem aduce speranță și suport în viețile semenilor aflați în suferință.