Despre
Sprijin pentru Pacienți
Fundația Metropolis este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare proiect și fiecare caz individual, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.
Anual, aproximativ 100.000 de români sunt diagnosticați cu cancer.
În jur de 1.500 de români suferă anual arsuri severe, în condițiile în care România are doar un centru cu 6 paturi acreditat pentru tratamentul marilor arși și aproximativ 24 de paturi pentru pacienți cu arsură medie. Nu există în România niciun Centru de Recuperare pentru mari arși.
Aproximativ 1.000 - 1.100 de pacienți români sunt nevoiți să plece an de an în străinătate, pentru a beneficia de tratamente indisponibile în România. Majoritatea nu cunosc etapele birocratice necesare pentru a beneficia de sprijinul financiar al statului.
Aceste cifre și nu numai ele evidențiază o nevoie critică de orientare și suport în navigarea sistemului de sănătate, nu doar pentru gestionarea tratamentului, ci și pentru înțelegerea drepturilor pacientului și a demersurilor necesare pentru asigurarea accesul la îngrijire de specialitate.
Navigarea prin sistemul de sănătate poate fi descurajantă, mai ales atunci când te confrunți cu un diagnostic grav.
Fundația Metropolis își propune să contribuie la facilitarea accesului pacienților la îngrijire medicală recomandată și la îmbunătățirea experienței acestora în cadrul sistemului de sănătate.
Oferim pacienților și familiilor lor îndrumarea necesară pentru a face față provocărilor sistemului medical din România. Oferim sprijin emoțional, psihologic, material și informațional pentru pacienți și familiile lor.
Ce facem:
• Oferim consiliere pentru orientarea pacienților prin sistemul de sănătate, de la diagnosticare până la finalul tratamentului și dincolo de acesta.
• Asigurăm suport informațional pentru înțelegerea diagnosticului și a opțiunilor de tratament. Credem că informarea corectă este primul pas spre vindecare.
• Informăm pacienții despre drepturile lor și îi ajutăm să acceseze resursele materiale necesare tratamentului și recuperării. Ne asigurăm că nu sunt singuri în această luptă.
• Gestionăm aspectele administrative și birocratice pentru a ușura procesul de îngrijire. Pacienții trebuie să se concentreze pe vindecare, nu pe alergatul cu hârtii, printr-un sistem labirintic.
• Oferim sprijin informațional, emoțional, psihologic și material pacienților diagnosticați cu afecțiuni medicale severe ( (de exemplu, dar fără a ne limita la afecțiuni oncologice, arsuri severe, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni psihiatrice, politraume urmare a unor accidente).
De ce facem asta: Credem că nimeni nu trebuie să facă față singur suferinței. Prin oferirea acestui sprijin, contribuim eliminarea barierelor în furnizarea tratamentelor medicale, la îmbunătățirea calității vieții pacienților și la promovarea educației pentru sănătate.
Cum puteți ajuta: Donațiile dumneavoastră ne permit să oferim acest sprijin esențial pacienților și familiilor lor. Împreună putem aduce speranță și suport în viețile semenilor aflați în suferință.
ISTORIC
Filtreaza dupa categorie
ISTORIC
Filtreaza dupa categorie