PROIECTE


MIHAELA MIHU


Familia Mihu
Constantin si Cristina Mihu sunt din Focsani. Mihaela, fata lor cea mare, de 13 ani, este paralizata aproape complet.

Sta permanent in scau nul cu rotile si are si pro bleme grave de vedere. Dar mezinele familiei, Alina Daniela de 12 ani si Laura de 8 ani, sunt sanatoase, numai ca ambele sufera de mistagmus congenital (cataracta congenitala) la ambii ochi.

Cu alte cuvinte, fetele nu vad aproape nimic: ''Am apelat la mai multi medici din Focsani, orasul nostru natal, dar nu ne-a bagat nimeni in seama, aflam de la Mihaela Mihu. Ne tratau peste tot cu indiferenta.

In acea perioada aveam si-un imprumut la BCR si eram in ghesuiti rau de tot. In urma unui material despre situatia familiei noastre, aparut la Prima TV, am fost contactati a doua zi de un reprezentant al domnului Maticiuc.

Fetele Alina si Laura au fost aduse imediat la Bucuresti si au fost operate la Spitalul Witing de domnul doctor Mihai Cociu. Un om deosebit, care nu a avut de la noi nicio pretentie.

Pentru Laura mai avem de asteptat; rezultatele apar mai greu. Dar cu Alina s-a produs o minune''. ''Dupa operatie, vad lumina, vad multa lumina'', ne spune Alina. ''Acum pot sa citesc, vad literele mai mari. Este foarte bine si imi doresc sa ma operez si la celalalt ochi. ''

SOTII PALIUC


Familia Paliuc
Sotii Paliuc din comuna Maneuti, judetul Suceava, sufera de handicap locomotoriu grav.

Barbatul are ambele picioare amputate, ca urmare a unor malformatii din nastere. Iar femeia umbla cu ajutorul protezelor, din cauza unui accident de tren, suferit la 16 ani. Atunci si-a pierdut si ea picioarele.

Dar treaba prin casa o face mai repede lasand proteza la o parte si tarandu-se pe brate. Asa isi mai completeaza mica pensie de handicapat, trebaluind, cand are ocazia, pe la vecini. Familia Paliuc

Adelina, fata lor, are 7 ani si dorinta mamei este sa aiba de la Dumnezeu putere si sa termine un liceu din Radauti: ''In ziua de Sfantul Nicolae am aparut in cadrul unui reportaj la Stirile Pro TV.

Asa am fost contactata. Fundatia Filantropica Metropolis ne-a ajutat cu bani, cu rechizite, cu haine si cu alte cheltuieli de mare necesitate. Nu credeam ca se uita cineva si la noi.

Pana acum ne-am descurcat din pensia care este cum este si din munca prin gradina. Dau jos proteza si merg pe fund si mai pun o ceapa, un cartof si traim''.