Povestea noastră

Fundația Filantropică Metropolis este o platformă pentru cauze diferite care contribuie la construcția unei lumi în care binele este firesc.

Metropolis contribuie de 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor individuale verificate.

Fundația Filantropică Metropolis este o organizație neguvernamentală, non-profit, cu personalitate juridică română, înființată pe data de 16 februarie 2007. Fundația are ca scop protecția copiilor separați de familie și integrarea lor în societate. Începând cu anul 2020, Fundația își asumă un nou obiectiv ambițios prin renovarea spitalelor publice.

În proiectele sale, Fundația Filantropică Metropolis lucrează în principal cu copiii și tinerii care provin din familii dezorganizate sau cu o situație socio-materială precară, familii fără locuință, familii în care părinții au probleme relaționale cauzate de divorț, alcoolism, lipsa unui loc de muncă sau probleme medicale.

Fiecare solicitant care a beneficiat de serviciile sociale ale fundației a fost acceptat în programele sale, pe baza convențiilor încheiate cu Direcția Generală de Asistență Socială a Sectorului 6, București.

Povestea noastră începe în anul 1999, când am întâlnit-o pe Suzanna M., cetățean englez, care activa ca voluntar în centrele de plasament din București, încă din anul 1996, de la vârsta de 17 ani. Desfășuram, încă din 1997, acțiuni umanitare care urmăreau să îmbunătățească viața copiilor orfani, abandonați pe străzile și în canalele din jurul Gării de Nord, București. Suzanna a rămas impresionată de nevoia mare de sprijin pe care o resimțeau acești copii. La întoarcerea în Anglia, după încheierea perioadei de voluntariat în România, ea a conceput un proiect pentru sprijinirea copiilor instituționalizați. Împreună cu echipa sa a început să strângă fonduri, și în scurt timp, activitatea socială a fundației începea într-un apartament din Sectorul 6, din București.

În anul 2002,  a început construcția clădirii din Sectorul 6 București. La aproape doi ani de la turnarea fundației, pe data de 21 decembrie 2004, a avut loc inaugurarea Centrului de Ocrotire a Copiilor – „Acasă“, proiect în cadrul căruia oferim ajutor copiilor părăsiți de familii, de mai bine de 16 ani.

În cadrul centrului sunt asigurate condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţilor planificate. Centrul dispune de condiții optime și generoase de locuit și de luat masa, de un spațiu de petrecere a timpului liber și de relaxare. În acești ani, am găzduit și îngrijit peste 75 de copii care au primit măsură de plasament prin hotărâre judecătorească la Tribunalul Sectorului 6 și care au beneficiat de găzduire, hrană, ocrotire și educație.

În urma cererilor tot mai mari de a primi minori în cadrul programelor fundației și a faptului că mulți dintre ei depășiseră pragul copilăriei, intrând în adolescență – cu specific și nevoi diferite de cele ale copiilor, în septembrie 2015, a fost inaugurată o nouă clădire cu două etaje: Centrul Social Multifuncţional. Aici se derulează două proiecte, care se adresează unor grupuri țintă bine definite, astfel:

fundatia filantropica metropolis

Tineri post-instituționalizați cu vârsta între 18-26 de ani

Citeste mai mult despre Centrul de Sprijin pentru Tineri

Alege cauza

Frecvența

Metoda de plată

Suma

50 RON 150 RON 300 RON

Date de contact

*Completează datele de contact pentru a te înscrie in giveaway-ul Spitale Publice din Bani Privați!

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.

Până în prezent, proiectul "Spitale Publice din Bani Privați" a ajutat 25 de spitale din 18 orașe din România, a îmbunătățit condițiile de internare pentru peste 300.000 de pacienți, a investit în proiecte peste 3.5 milioane de euro.
Fundația Metropolis s-a angajat anul acesta în cel mai ambițios proiect de până acum: construcția unei noi Clinici de Psihiatrie Pediatrică în București.
Această clinică va oferi un spațiu sigur și modern pentru copiii care au nevoie de sprijin psihiatric, un loc unde să-și regăsească speranța și să primească îngrijirea medical de care au nevoie.
Ajutați-ne să continuăm această misiune și să facem o diferență reală în viețile celor care au nevoie de noi toți!

Este un proiect de interes social, local, ce funcționează după orele de școală, este gratuit și acoperă activități de învățare și dezvoltare pentru copiii din grupul țintă vizat și părinții acestora.

Prin acțiunile centrului oferim toate serviciile de care aceștia au nevoie pentru a duce o viață decentă: masă, haine, meditații și sprijin la efectuarea temelor, tabere, excursii etc). Scopul centrului este acela de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, asigurarea educației de bază prin participarea copiilor la învățământul obligatoriu – părinții sunt obligați să își înscrie copiii la școală, înainte de a beneficia de proiectele centrului.

Cazuri sociale individuale

Ce facem:

Sprijin pentru pacienți

Anual, aproximativ 100.000 de români sunt diagnosticați cu cancer.
În jur de 1.500 de români suferă anual arsuri severe, în condițiile în care România are doar un centru cu 6 paturi acreditat pentru tratamentul marilor arși și aproximativ 24 de paturi pentru pacienți cu arsură medie. Nu există niciun Centru de Recuperare pentru mari arși.
Aproximativ 1.000 - 1.100 de pacienți români sunt nevoiți să plece an de an în străinătate, pentru a beneficia de tratamente indisponibile în România. Majoritatea nu cunosc etapele birocratice necesare pentru a beneficia de sprijinul financiar al statului.
Navigarea prin sistemul de sănătate poate fi descurajantă, mai ales atunci când te confrunți cu un diagnostic grav. Fundația Metropolis oferă pacienților și familiilor lor îndrumarea necesară pentru a face față provocărilor sistemului medical din România. Oferim sprijin emoțional, psihologic, material și informațional pentru pacienți și familiile lor.
Cum puteți ajuta: Donațiile dumneavoastră ne permit să oferim acest sprijin esențial pacienților și familiilor lor. Împreună putem aduce speranță și suport în viețile semenilor aflați în suferință.