Fundația Filantropică Metropolis este o platformă pentru cauze diferite care contribuie la construcția unei lumi în care binele este firesc.

Metropolis contribuie de 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor individuale verificate. 

Fundația Filantropică Metropolis este o organizație neguvernamentală, non-profit, cu personalitate juridică română, înființată pe data de 16 februarie 2007. Fundația are ca scop protecția copiilor separați de familie și integrarea lor în societate. Începând cu anul 2020, Fundația își asumă un nou obiectiv ambițios prin renovarea spitalelor publice.

În proiectele sale, Fundația Filantropică Metropolis lucrează în principal cu copiii și tinerii care provin din familii dezorganizate sau cu o situație socio-materială precară, familii fără locuință, familii în care părinții au probleme relaționale cauzate de divorț, alcoolism, lipsa unui loc de muncă sau probleme medicale.

Fiecare solicitant care a beneficiat de serviciile sociale ale fundației a fost acceptat în programele sale, pe baza convențiilor încheiate cu Direcția Generală de Asistență Socială a Sectorului 6, București. 

Povestea noastră începe în anul 1999, când am întâlnit-o pe Suzanna M., cetățean englez, care activa ca voluntar în centrele de plasament din București, încă din anul 1996, de la vârsta de 17 ani. Desfășuram, încă din 1997, acțiuni umanitare care urmăreau să îmbunătățească viața copiilor orfani, abandonați pe străzile și în canalele din jurul Gării de Nord, București. Suzanna a rămas impresionată de nevoia mare de sprijin pe care o resimțeau acești copii. La întoarcerea în Anglia, după încheierea perioadei de voluntariat în România, ea a conceput un proiect pentru sprijinirea copiilor instituționalizați. Împreună cu echipa sa a început să strângă fonduri, și în scurt timp, activitatea socială a fundației începea într-un apartament din Sectorul 6, din București.

În anul 2002,  a început construcția clădirii din Sectorul 6 București. La aproape doi ani de la turnarea fundației, pe data de 21 decembrie 2004, a avut loc inaugurarea Centrului de Ocrotire a Copiilor – „Acasă“, proiect în cadrul căruia oferim ajutor copiilor părăsiți de familii, de mai bine de 16 ani.

În cadrul centrului sunt asigurate condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţilor planificate. Centrul dispune de condiții optime și generoase de locuit și de luat masa, de un spațiu de petrecere a timpului liber și de relaxare. În acești ani, am găzduit și îngrijit peste 75 de copii care au primit măsură de plasament prin hotărâre judecătorească la Tribunalul Sectorului 6 și care au beneficiat de găzduire, hrană, ocrotire și educație.

În urma cererilor tot mai mari de a primi minori în cadrul programelor fundației și a faptului că mulți dintre ei depășiseră pragul copilăriei, intrând în adolescență – cu specific și nevoi diferite de cele ale copiilor, în septembrie 2015, a fost inaugurată o nouă clădire cu două etaje: Centrul Social Multifuncţional. Aici se derulează două proiecte, care se adresează unor grupuri țintă bine definite, astfel:

fundatia filantropica metropolis

Tineri post-instituționalizați cu vârsta între 18-26 de ani

Citeste mai mult despre Centrul de Sprijin pentru Tineri