Centrul de zi pentru copii și părinți

Este un proiect de interes social, local, ce funcționează după orele de școală, este gratuit și acoperă activități de învățare și dezvoltare pentru copiii din grupul țintă vizat și părinții acestora.

Prin acțiunile centrului oferim toate serviciile de care aceștia au nevoie pentru a duce o viață decentă: masă, haine, meditații și sprijin la efectuarea temelor, tabere, excursii etc). Scopul centrului este acela de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, asigurarea educației de bază prin participarea copiilor la învățământul obligatoriu – părinții sunt obligați să își înscrie copiii la școală, înainte de a beneficia de proiectele centrului.

Vulnerabilitatea acestor copii este accentuată de izolare, ignoranţă, violenţă și de lipsa reperelor comunitare. Împreună lucrăm pentru a depăşi aceste probleme, în primul rând prin generarea unor competenţe sociale, care să spargă cercul perpetuării disfuncţionale, prin intervenţii pentru persoanele cu probleme psihologice, de comportament, dependențe de alcool, droguri, supuse abuzurilor, copii cu risc de separare de familie, copii în dificultate psiho-socială.

Pentru atingerea obiectivului nostru, oferim copiilor din familii aflate în situaţii de risc, dar și părinților acestora, reprezentanților legali sau altor persoane care au în îngrijire copii, următoarele servicii:

consiliere socială

consiliere juridică

consultații și servicii medicale

consiliere psihologică pentru copil şi familie

sprijin educaţional

terapie ocupaţională

orientare şcolară și profesională

prepararea şi servirea hranei

dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă

socializare şi petrecerea timpului liber

acordarea unor donații în alimente, îmbrăcăminte, rechizite, produse igienico-sanitare

Fundația a oferit servicii de asistență socială pentru peste 700 de copii și părinți, în majoritatea cazurilor diminuând și eliminând în mare măsură aceste riscuri pentru ei.

Venim în sprijinul beneficiarilor noștri prin educaţie formală, nonformală şi informală, activităţi recreative, socializare, informare şi orientare în accesarea serviciilor centrului, psihoeducaţie, asistenţă juridico-administrativă, consiliere psihologică, sprijin pentru obţinerea drepturilor legale, activităţi pentru ameliorarea dificultăţilor de comunicare intrafamilială și … o masă caldă, zilnic.

Mai mult decât un pachet de activități menit să ajute copilul să se reintegreze social și să nu părăsească școala, programul centrului de zi are în vedere crearea unei comunităţi solide și sănătoase.

„La un moment dat, am adus din zona Moldovei un băiețel pe care familia îl vânduse, iar Protecția Copilului îl recuperase. Am aflat de povestea lui dintr-un ziar. Când a ajuns la noi nu știa nici să folosească furculița. La fundație și-a sărbătorit pentru prima dată ziua de naștere și era așa uimit de ce i se întâmpla că nici nu mai putea să se bucure. Îmi aduc aminte că spunea: „Rămân aici până când învăț să citesc, dar de Paște vreau acasă, că eu sunt catolic“. Și așa am făcut. L-am dus acasă în fiecare an când Paștele nu pica împreună la catolici și ortodocși. După doi ani, cânta „Fur Elise“ la pian, urmărind un program pe calculator. Astăzi este un adult în toată firea și lucrează în construcții.”
Smaranda Maticiuc, Fondator Fundația Metropolis

Alege cauza

Frecvența

Metoda de plată

Suma

50 RON 150 RON 300 RON

Date de contact

*Completează datele de contact pentru a te înscrie in giveaway-ul Spitale Publice din Bani Privați!

Fundația Metropolis, cu o istorie de 24 de ani în sprijinirea comunității și promovarea sănătății, oferă sprijin persoanelor aflate în situații dificile, prin facilitarea accesului la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe construcția și renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor sociale sau medicale individuale verificate.
Organizația este recunoscută pentru compasiunea și dedicarea cu care abordează fiecare caz, indiferent dacă este vorba despre cazuri sociale sau cazuri medicale, construind relații de încredere cu beneficiarii serviciilor sale.

Până în prezent, proiectul "Spitale Publice din Bani Privați" a ajutat 25 de spitale din 18 orașe din România, a îmbunătățit condițiile de internare pentru peste 300.000 de pacienți, a investit în proiecte peste 3.5 milioane de euro.
Fundația Metropolis s-a angajat anul acesta în cel mai ambițios proiect de până acum: construcția unei noi Clinici de Psihiatrie Pediatrică în București.
Această clinică va oferi un spațiu sigur și modern pentru copiii care au nevoie de sprijin psihiatric, un loc unde să-și regăsească speranța și să primească îngrijirea medical de care au nevoie.
Ajutați-ne să continuăm această misiune și să facem o diferență reală în viețile celor care au nevoie de noi toți!

Cazuri sociale individuale

Ce facem:

Sprijin pentru pacienți

Anual, aproximativ 100.000 de români sunt diagnosticați cu cancer.
În jur de 1.500 de români suferă anual arsuri severe, în condițiile în care România are doar un centru cu 6 paturi acreditat pentru tratamentul marilor arși și aproximativ 24 de paturi pentru pacienți cu arsură medie. Nu există niciun Centru de Recuperare pentru mari arși.
Aproximativ 1.000 - 1.100 de pacienți români sunt nevoiți să plece an de an în străinătate, pentru a beneficia de tratamente indisponibile în România. Majoritatea nu cunosc etapele birocratice necesare pentru a beneficia de sprijinul financiar al statului.
Navigarea prin sistemul de sănătate poate fi descurajantă, mai ales atunci când te confrunți cu un diagnostic grav. Fundația Metropolis oferă pacienților și familiilor lor îndrumarea necesară pentru a face față provocărilor sistemului medical din România. Oferim sprijin emoțional, psihologic, material și informațional pentru pacienți și familiile lor.
Cum puteți ajuta: Donațiile dumneavoastră ne permit să oferim acest sprijin esențial pacienților și familiilor lor. Împreună putem aduce speranță și suport în viețile semenilor aflați în suferință.