Anya

Lumea în care binele este natural

Anya

‣Atrezie de valvă pulmonară

Anya, 2 ani și jumătate

Încă de când era în burtica mamei, părinții ei au aflat că odată cu prima gură de aer pe care avea să o respire, va începe și lupta lor pentru ca fetița să rămână în viață.  Avea să pășească în această lume cu o malformație cardiacă, o boală gravă cu o denumire mult prea complicată: atrezie de valvă pulmonară și hipertrofie de ventricul drept. Valva care duce sângele neoxigenat de la inimă la plămâni nu era dezvoltată normal și peretele ventriculului drept al inimii era îngroșat. Mama Anyei spune că inima fetiței a trecut prin mai multe intervenții decât ani de viață. De cinci ori a fost la operații la inimă, intestin. Sunt copii cărora părinții le aniversează primele patru săptămâni de viață, însă Anyei medicii i-au deschis atunci inima, dăruindu-i din nou viață. La nouă luni a mai intrat o dată în sală, pentru a doua operație la inimă.

Părinții Anyei luptă neobosit pentru fetița lor și știu că o să fie sănătoasă. Pentru aceasta au organizat diferite târguri, chiar și un bal caritabil pentru a strânge banii necesari pentru operația de reconstruire a ventriculului drept, precum și a căii de ejecție prin care sângele neoxigenat este direcționat către plămâni, ce se poate face la Boston Children’s Hospital. Toată această magie a dus la strângerea sumei de 118.000 de dolari. Mai este nevoie de 30.000 de dolari. De banii aceștia depinde plecarea fetiței la Boston Children’s Hospital.

doneaza anya atrezie de valva pulmonara

Donații se pot face și în conturile personale ale părinților:

Titular: ADRIANA UNGUREANU

IBAN: RO25 RZBR 0000 0600 0814 6100