Anya

Lumea în care binele este natural

Anya

‣Atrezie de valvă pulmonară

Anya, 2 ani și jumătate

Încă de când era în burtica mamei, părinții ei au aflat că odată cu prima gură de aer pe care avea să o respire, va începe și lupta lor pentru ca fetița să rămână în viață.  Avea să pășească în această lume cu o malformație cardiacă, o boală gravă cu o denumire mult prea complicată: atrezie de valvă pulmonară și hipertrofie de ventricul drept. Valva care duce sângele neoxigenat de la inimă la plămâni nu era dezvoltată normal și peretele ventriculului drept al inimii era îngroșat. Mama Anyei spune că inima fetiței a trecut prin mai multe intervenții decât ani de viață. De cinci ori a fost la operații la inimă, intestin. Sunt copii cărora părinții le aniversează primele patru săptămâni de viață, însă Anyei medicii i-au deschis atunci inima, dăruindu-i din nou viață. La nouă luni a mai intrat o dată în sală, pentru a doua operație la inimă.

Părinții Anyei luptă neobosit pentru fetița lor și știu că o să fie sănătoasă. Pentru aceasta au organizat diferite târguri, chiar și un bal caritabil pentru a strânge banii necesari pentru operația de reconstruire a ventriculului drept, precum și a căii de ejecție prin care sângele neoxigenat este direcționat către plămâni, ce se poate face la Boston Children’s Hospital. Toată această magie a dus la strângerea sumei de 118.000 de dolari. Mai este nevoie de 30.000 de dolari. De banii aceștia depinde plecarea fetiței la Boston Children’s Hospital.

doneaza anya atrezie de valva pulmonara

Donații se pot face și în conturile personale ale părinților:

Titular: ADRIANA UNGUREANU

IBAN: RO25 RZBR 0000 0600 0814 6100

Moneda: RON

Titular: ADRIANA UNGUREANU

IBAN: RO49 RZBR 0000 0600 2039 5119

Monedă: EUR

Titular : ANDREI UNGUREANU

IBAN: RO43 RZBR 0000 0600 2072 0856

Monedă: USD

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift: RZBRROBU

Este un proiect de interes social, local, ce funcționează după orele de școală, este gratuit și acoperă activități de învățare și dezvoltare pentru copiii din grupul țintă vizat și părinții acestora. Prin acțiunile centrului oferim toate serviciile de care aceștia au nevoie pentru a duce o viață decentă: masă, haine, meditații și sprijin la efectuarea temelor, tabere, excursii etc). Scopul centrului este acela de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, asigurarea educației de bază prin participarea copiilor la învățământul obligatoriu – părinții sunt obligați să își înscrie copiii la școală, înainte de a beneficia de proiectele centrului.

Adăpost pentru animale

A, coffee, java, cream, single origin, wings, cup and, white variety instant crema strong. Espresso cream, et, latte, affogato, grounds, seasonal con panna percolator, kopi-luwak to go blue mountain americano macchiato bar robust blue mountain. Body cup flavour decaffeinated cup, saucer decaffeinated sit cinnamon, est steamed decaffeinated cream shop. Aromatic filter beans brewed plunger pot in, flavour, single origin, cup coffee black seasonal, carajillo steamed americano turkish cortado ristretto. Spoon, java chicory et, percolator filter, americano, shop sweet iced, aftertaste cup, dark beans, lungo ristretto organic a doppio froth milk cup acerbic.

Mihăiță Bariz

Unul din îngerii mei este Mihăiță Bariz. Este un puști de 22 ani născut cu o boală genetică incurabilă: fibroză chistică. Ca să supraviețuiești cu această boală trebuie să petreci cam 20 de zile pe lună în spital. Două treimi din viața ta. Ca să reducă puțin această perioadă, mama lui Mihăiță s-a făcut asistentă ca să-l poată trata și de acasă.
Acum o să vă spun de ce este el îngerul meu și al Fundației Metropolis. De mulți ani el luptă pentru alți pacienți bolnavi de fibroză chistică și nu numai. Se agită, merge pe la ministere, protestează, cară medicamente și se roagă de doctori. Pentru alții. Mihăiță când nu e internat în spital, poartă mască peste tot pe unde merge pentru că are probleme de imunitate. Pentru Mihăiță masca este o obișnuință. Zâmbește când ne aude că ne e greu să o purtăm.